Методичні посиденьки «Українство надихає. Виховні ідеали української етнопедагогіки»

30 травня у рамках освітнього кластеру «Територія нових можливостей» проведено методичні посиденьки «Українство надихає. Виховні ідеали української етнопедагогіки».

До участі у кластері долучилися педагогічні працівники закладів позашкільної освіти міста Києва та викладачі УДУ ім. Михайла Драгоманова.

Під час зустрічі Ілона Владиславівна Рашковська, перший заступник директора з науково-організаційної роботи НДЦ «Інститут сімейної та молодіжної політики імені Олександра Яременка ННІ права і політології УДУ імені Михайла Драгоманова», кандидат психологічних наук, професор кафедри практичної психології ознайомила присутніх з можливостями майстер-класу як форми роботи з дітьми та батьками, розповіла про види майстер-класів та форми проведення. На практичній частині своєї доповіді спікерка провела міні-тренінг «Терапевтична арт-розмальовка для подолання стресових ситуацій».

Методистка відділу навчально-методичної роботи та дистанційної освіти Київського Палацу дітей та юнацтва Надія Володимирівна Гарбар ознайомила присутніх з особливостями організації майстер-класів як однієї із ефективних форм розповсюдження власного педагогічного досвіду, про вагому роль самого майстра у підготовці та проведені майстер-класу.

Разом з учасниками спікери пригадали про українську виховну традицію, що закодована у народних звичаях, традиція, обрядах, фольклорі та передається в народних іграшках. Учасники погодились, що українська народна іграшка – це код нації. Надія Володимирівна провела для присутніх майстер-клас з виготовлення «Янгола-охоронця» в техніці макраме в поєднанні з вузликовою лялькою.

Практичну частину заходу  на тему «Грайливі забави для спільної справи»  продовжив Олександр Миколайович Адаменко, культорганізатор відділу івент-менеджменту та арт-проєктів КПДЮ, куратор відкритого міського фестивалю-конкурсу ігромайстрів та дитячих ігрових програм «Fun Fest. Гра скликає друзів», керівник гуртка «Ігрова майстерня» Київського Палацу дітей та юнацтва.

Засідання методичних посиденьок пройшло в теплій, дружній атмосфері. Захід став чудовою нагодою для обміну досвідом, а також для більш тісної співпраці закладів позашкільної освіти міста Києва.

Щиро дякуємо всім педагогам, що долучились до наших засідань освітнього кластеру!

Бажаємо гарно провести літній відпочинок та мирного неба над головою! До нових зустрічей!

Матеріали методичних посиденьок

Фотогалерея